نشانی کارخانه : تهران، شهرک صنعتی شمس آباد بلوار بهارستان، پلاک 18

بررسی پیشتازان در صنعت و بازار پلاستیک

فهرست مطالب

بررسی پیشتازان در صنعت و بازار پلاستیک

بررسی پیشتازان در صنعت و بازار پلاستیک

رشد چشمگیر صنعت پلاستیک و لاستیک

صنعت پلاستیک و لاستیک در سال‌های اخیر شاهد افزایش قابل توجهی در نرخ تولید بوده است، که نشان‌دهنده موفقیت این بخش از بازار پلاستیک است. بین سال‌های 1950 تا 2015، متوسط رشد سالانه این صنعت به حدود 8.5 درصد رسیده است. اگرچه نرخ‌های کنونی به اندازه دوره‌های اوایل دهه 70 میلادی نیستند، اما از آغاز قرن 21 همچنان رشد 4 تا 5 درصدی را تجربه می‌کنند. لازم به ذکر است که این نرخ‌ها بسته به منطقه و نوع محصول تفاوت‌های قابل توجهی دارند.

گسترش جهانی استفاده از مواد پلیمری

افزایش جمعیت و بهبود کیفیت زندگی در سطح جهانی، از عوامل کلیدی در رشد صنعت پلاستیک به شمار می‌روند. افزایش رفاه اجتماعی، به وضوح در بازار پلاستیک های مرتبط با پلاستیک، به ویژه در حوزه بسته‌بندی مواد غذایی و کالاهای مصرفی، قابل مشاهده است. همچنین، در ساخت و ساز و زیرساخت‌ها، استفاده از پلاستیک در سیستم‌های تأمین آب، برق و گاز و همچنین عایق‌کاری و تولید پنجره‌ها بسیار ضروری است.

علاوه بر این، استفاده از این مواد در صنعت خودروسازی و هواپیما سازی به طور فزاینده‌ای در حال گسترش است. همچنین، در زمینه مهندسی پزشکی، عدم استفاده از مواد پلیمری تقریباً غیرممکن است؛ زیرا برای تولید محصولات بهداشتی، ابزارهای تشخیصی، تجهیزات آزمایشگاهی و ارائه داروهای پزشکی مطابق با استانداردهای کیفی، به این مواد نیاز است. این وضعیت در محصولات ورزشی و تجهیزات رفاهی نیز صادق است.

آسیا؛ پیشتاز بازار پلاستیک

در سال 2014، انجمن فرآوری پلاستیک اروپا (PlasticsEurope) حجم تولید جهانی پلاستیک را 311 میلیون تن اعلام کرد. از این مقدار، حدود 260 میلیون تن به مواد پلیمری اختصاص داشت که در تولید محصولات پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. حدود 50 میلیون تن باقی‌مانده نیز برای تولید پوشش‌ها و مواد چسبی مصرف می‌شود. گزارشی از گروه بین‌المللی مطالعه لاستیک (IRSG) نشان می‌دهد که در همان سال، تولید و مصرف جهانی لاستیک به 29 میلیون تن رسید که شامل 12 میلیون تن لاستیک طبیعی و 17 میلیون تن لاستیک مصنوعی بود.

اگر به دنبال گالن 10 لیتری در مشهد با قیمت و کیفیت مناسب هستید کلیک کنید .

Plastic market

با وجود بحران‌های اقتصادی و نوسانات قیمت در دهه‌های گذشته، بحران مالی 2008/2009 تأثیر قابل توجهی بر روند رو به رشد بازار پلاستیک نداشت. از سال 2010 به بعد، رشد سالانه این صنعت به میزان 4 تا 5 درصد، دوباره افزایش یافته است.

در پایان سال ۲۰۱۵، گزارشی از پایگاه داده KI به نام Polyglobe نشان داد که ظرفیت جهانی تولید ترموپلاستیک به حدود ۳۰۵ میلیون تن در سال می‌رسد. از این مقدار، بیش از ۹۰ درصد مربوط به پلاستیک‌های استاندارد و ۹ درصد به ترموپلاستیک‌های صنعتی اختصاص دارد، در حالی که سایر انواع ترموپلاستیک‌ها، مانند پلیمرهای با کارایی بالا و زیست‌تجزیه‌پذیر، تنها یک دهم درصد را تشکیل می‌دهند.

رشد اقتصادی قوی در چین و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا، منطقه آسیا-پاسیفیک را به بزرگ‌ترین منطقه در حال رشد جهان تبدیل کرده است که تأثیرات مثبتی بر بازار پلاستیک دارد. این منطقه حدود ۴۶ درصد از تولید پلاستیک جهانی را به خود اختصاص داده است. در سال ۲۰۱۴، بیش از ۴۰ درصد از ماشین‌آلات مورد استفاده در صنعت پلاستیک در سطح جهانی از آسیا تأمین شده بود. چین به عنوان قدرت اصلی در تمامی بخش‌های صنعت پلیمر شناخته می‌شود و طبق داده‌های سال ۲۰۱۴، ۲۶ درصد از تولید جهانی پلیمر و ۳۳ درصد از ماشین‌آلات فرآوری پلاستیک را به خود اختصاص داده است. 

تحولات گسترده در زمینه پلیمریزاسیون در آسیا-پاسیفیک و خاورمیانه، تغییرات قابل توجهی در آمار این صنعت به وجود آورده است. به طور کلی، چین ۲۶ درصد، ژاپن ۴ درصد و سایر کشورهای آسیایی ۱۶ درصد از سهم این منطقه را دارند. در مقابل، اروپا و ایالات متحده به ترتیب ۲۰ و ۱۹ درصد از تولید جهانی را در اختیار دارند که نشان‌دهنده کاهش سهم آن‌هاست. طبق آمار PlasticsEurope، خاورمیانه، خاورنزدیک و آفریقا مجموعاً ۷ درصد، امریکای لاتین ۵ درصد و کشورهای CIS سابق ۳ درصد از تولید را به خود اختصاص داده‌اند. بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴، سهم آسیا از تولید جهانی پلاستیک تقریباً ۵ درصد افزایش یافت، در حالی که ایالات متحده ۴ درصد و اروپا ۲ درصد از سهم خود را از دست دادند. همچنین، این تغییرات در تولید لاستیک نیز دیده می‌شود، به طوری که آسیا ۷۳ درصد از تولید لاستیک طبیعی و ۶۱ درصد از تولید لاستیک مصنوعی را در اختیار دارد.

پیشتازی آلمانی‌زبان‌ها در فناوری و تسلط چین بر بازار پلاستیک ماشین‌آلات

در سال ۲۰۱۴، ارزش کل تولید ماشین‌آلات لاستیک و بازار پلاستیک به ۳۲.۵ میلیارد یورو رسید که نسبت به ۳۰.۸ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۳ افزایش یافته است. تولیدکنندگان اروپایی ماشین‌آلات پلاستیکی به تنهایی ۴۰ درصد از این ارزش را با تولید ۱۳.۲ میلیارد یورو به خود اختصاص دادند. بر اساس اطلاعات Euromap، کشورهای اروپایی شامل اتریش، فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، لوکزامبورگ، اسپانیا، سوئیس و ترکیه توانسته‌اند به تدریج جایگاه خود را به عنوان پیشگامان این صنعت تقویت کنند و اکنون ۵۰ درصد از بازار پلاستیک جهانی ماشین‌آلات پلاستیکی را در اختیار دارند. با وجود عدم قطعیت در بازار پلاستیک، Euromap پیش‌بینی کرده که در سال ۲۰۱۵ تولید جهانی با ۳ درصد افزایش به ۳۳.۵ میلیارد یورو برسد و تولید در اروپا نیز ۲ درصد رشد کند و به ۱۳.۳ میلیارد یورو افزایش یابد.

بازار پلاستیک در کشورهای EU-28 در سال ۲۰۱۴ با ۱.۴۵ میلیون کارمند و ۶۲ هزار کسب‌وکار عمدتاً کوچک و متوسط، فروش ۳۵۰ میلیارد یورو را تجربه کرد و به اتحادیه اروپا ۱۸ میلیارد یورو مازاد تجاری افزود. این آمار توسط PlasticsEurope و بر اساس داده‌های Eurostat جمع‌آوری شده است. مهم‌ترین بازار پلاستیکهای صادراتی مواد خام و تولیدات پلاستیکی شامل ترکیه، چین، ایالات متحده، روسیه و سوئیس هستند. همچنین، کشورهای عمده واردکننده مواد خام غیراز اتحادیه اروپا شامل ایالات متحده، عربستان سعودی، کره جنوبی، سوئیس و ژاپن می‌باشند. محصولات پلاستیکی عمدتاً از ایالات متحده، سوئیس، چین، ترکیه و ژاپن وارد می‌شوند.

بر اساس اطلاعات PlasticsEurope در سال ۲۰۱۴، صنعت بسته‌بندی در اروپا ۳۹.۵ درصد از مصرف مواد پلیمری را به خود اختصاص داد که بیشترین سهم را داشت. پس از آن، صنعت ساخت‌وساز با ۲۰.۱ درصد، خودروسازی و هوافضا با ۸.۶ درصد، صنعت الکترونیک و الکتریکی با ۵.۷ درصد و کشاورزی با ۳.۴ درصد قرار دارند. مجموع مصرف سایر صنایع از جمله تولید مبلمان، مهندسی پزشکی، لوازم خانگی، اسباب‌بازی و ورزش به ۲۲.۷ درصد رسید. آلمان با ۲۷ درصد همچنان بزرگترین مصرف‌کننده پلاستیک در اروپا است و پس از آن ایتالیا (۱۴ درصد)، فرانسه (حدود ۱۰ درصد)، بریتانیا (حدود ۸ درصد)، اسپانیا (۷ درصد) و لهستان (۶ درصد) قرار دارند.

خرید پلاستیک از بازار های پلاستیک در تهران

فروش جهانی پلاستیک: چالش‌ها و فرصت‌ها

در هیچ‌کجا به اندازه منطقه یورو، افزایش تدریجی در آمار مربوط به بازار پلاستیک مشاهده نمی‌شود. صنعت پلاستیک سوئیس، با وجود اندازه کوچک خود، اعتبار بالایی دارد و همچنان در حال سازگاری با تغییرات جدید است، به ویژه با تأثیر خروج فرانک سوئیس از چرخه اقتصادی. تولیدکنندگان ماشین‌آلات و فرآورده‌های پلاستیکی در این کشور به شدت تحت تأثیر این تغییرات قرار گرفتند.

در خارج از اروپا، به‌ویژه در میان کشورهای BRIC، وضعیت تجارت کندتر از حد انتظار پیش می‌رود. چین مجبور به بازنگری در پیش‌بینی‌های رشد خود شده، در حالی که هند با فشارهای فزاینده واردات روبروست. صنعت روسیه نیز با مشکلاتی نظیر نوسانات نرخ روبل، تحریم‌ها و عدم ثبات سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند. 

کشورهای برزیل و همسایگانش تحت تأثیر کاهش قیمت نفت، که منبع اصلی درآمد ملی آنهاست، با بحران اقتصادی مواجه شده‌اند. در آمریکای لاتین، تولیدکنندگان و فرآوری‌کنندگان پلاستیک به دلیل شرایط نامشخص، سرمایه‌گذاری‌های خود را متوقف کرده‌اند و آینده روشن نیست. همزمان، تولیدکنندگان کالاهای اساسی به بازار پلاستیک های در حال توسعه آسیا، بهبود وضعیت اقتصادی در ایالات متحده و بازار پلاستیک های تازه‌فتح‌شده در ایران امیدوارند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: محتوا محافظت شده هستند