از مراحل تولید محصولات پلاستیکی چه می دانید؟

از مراحل تولید محصولات پلاستیکی چه می دانید؟

در زندگی امروزه محصولات پلاستیکی به عنوان جزئی جدایی ناپذیر در زندگی افراد تبدیل شده است که در صنایع زیادی نیز از آن ها استفاده می شود.کافی است یک نگاه گذرا به زندگی روزمره خود داشته باشید تا ببینید استفاده از این محصولات چقدر زیاد است، مانند انواع ظروف پلاستیکی، نایلون، بطری، یا حتی اسباب بازی کودکان و غیره.قطعاً راجع به نحوه تولید محصولات پلاستیکی کنجکاو هستید و سوال هایی برایتان پیش می آید.انواع دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته در تولید محصولات پلاستیکی نقش مهمی را ایفا می کنند.پلاستیک ها از جمله موادی هستند که تنوع زیادی را به شما عرضه می کنند مانند هزاران گزینه پلیمر با خواص مکانیکی خاص خود.هم چنین برای تولید محصولات پلاستیکی، فرآیند ها و روش های مختلفی وجود دارد.اگر فردی قصد فعالیت در زمینه تولید محصولات پلاستیکی دارد، بسیار حائز اهمیت می باشد که با روش های تولید محصولات و قطعات پلاستیکی آشنایی داشته باشد و نسبت به تکنولوژی روز و پیشرفت های جدیدی که نشان می دهد قطعات در آینده چگونه ساخته خواهند شد، مطلع باشد و آگاهی کامل کسب کند.در این مقاله قصد داریم چند نمونه از متداول ترین فرآیند های تولید محصولات پلاستیکی را با یکدیگر بررسی کنیم.

تولید محصولات پلاستیکی

۲ روش تولید قطعات پلاستیکی + مزایا و معایب آن ها

به طور کلی روش تولید محصولات پلاستیکی به این شکل است که مواد اولیه مانند گرانول پلاستیک، پولک یا پودر را با حرارت به صورت مذاب در می آورند و در قالبی که شکل نهایی آن را می دهد، می ریزند.

تولید قطعات پلاستیکی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند تخصص و دانش فنی مناسب است.

صنایع پلاستیکی به عنوان یکی از صنایعی مهم در جهان شناخته شده اند. تولید قطعات پلاستیکی در این صنعت به عنوان یک فرآیند مهم و حائز اهمیت بسیاری محسوب می شود. چرا که قطعات پلاستیکی در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، الکترونیک، پزشکی، لوازم خانگی و … به کار می روند.

روش های مختلفی برای ساخت قالب وجود دارد، از جمله ساخت قالب با فولاد، آلومینیوم یا حتی پلاستیک. در هر صورت، ساخت قالب باید با دقت و اصولی صورت گیرد تا کیفیت قطعه نهایی به حداکثر برسد. همچنین، استفاده از ماشین آلات CNC در ساخت قالب می تواند بهبود کیفیت و دقت قالب را بهبود بخشد.

روش اول، قالب گیری تزریقی (Injection Molding):

قالب گیری تزریقی یکی از کاربردی ترین و متداول ترین روش های تولید محصولات پلاستیکی می باشد.محصولات پلاستیکی که در زندگی روزمره ما وجود دارند و ما بسیار از آن ها استفاده می کنیم، از همین روش ساخته می شوند، مانند ظروف پلاستیکی ساده تا پیچیده ترین آن ها مانند استنت ها.معمولاً از گرانول ها به عنوان ماده اولیه این دستگاه ها استفاده می کنند، مانند گرانول سنگین تزریقی.همان طور که در ابتدا اشاره شد، ماده اولیه وارد شده ذوب می شود و پس از این که به شکل مذاب در آمد به درون قالب مخصوص تزریق می شود.ماده اولیه ذوب شده پس از سرد شدن به شکل قالب در می آید و در نهایت به صورت جامد از قالب و دستگاه خارج می شود.راجع به زمان و مراحل فرآیند نمی توان به طور دقیق بیان کرد چرا که کاملاً به نوع و خواص فیزیکی ماده اولیه بستگی دارد.برای بیش تر ترموپلاست ها البته به جز پلی تترا فلئور و اتیلن، پلی آمید، برخی از پلی استر ها و بعضی از پلاستیک های خاص دیگر می توان از قلب گیری تزریقی استفاده کرد.از اصلی ترین مزیت های تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری تزریقی، می توان به اقتصادی بودن آن در میزان تولید انبوه محصولات پلاستیکی اشاره کرد.در فرآیند قالب گیری تزریقی به این صورت است که محصولات با دقت بالا، سریع و به صورت خودکار در یک مرحله تولید می شوند.به همین جهت بعد از تولید قطعه، نیازی به انجام عملیات خاصی برای تغییر بهبود وضعیت آن نمی باشد و حتی می توان چند فرآیند را با یکدیگر ادغام کرد تا مراحل تولید و هزینه ها نیز کاهش پیدا کنند.پلی استایرن فشرده، از رایج ترین انواع ترموپلاستیک ها هستند که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند.محصولات کوچک مانند در پوش سینک ظرفشویی، اسباب بازی ها، ظروف پلاستیکی، در بطری ها و یا حتی قطعاتی از دوربین ها با استفاده از این روش تولید می شوند.البته در قالب گیری موارد بزرگ تر مانند بخش هایی از بدنه اتومبیل و یا تنه کشتی نیز استفاده می شوند.

تولید محصولات پلاستیکی

مزایا تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری تزریقی:

  •       تولید در تعداد بالا
  •       تولید قطعات کوچک با شکل های پیچیده
  •       عدم نیاز اغلب قطعات تولیدی به عملیات تکمیلی
  •       قابلیت اتوماسیون کامل فرآیند
  •       قرار دادن قطعات فلزی و غیر فلزی در پلاستیک
  •       استفاده بیش از یک نوع ماده پلاستیکی در قطعه
  •       امکان استفاده دوباره از ضایعات پلاستیکی تولیدی
  •       امکان ساخت قطعات سازه ای از فوم به روش قالب گیری تزریقی واکنشی

 

معایب تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری تزریقی:

  •       گران قیمت بودن ماشین های تزریق
  •       فرآیند پیچیده ساخت قالب و تولید محصول
  •       هزینه تولید بالا برای تولید در تعداد کم
  •       رقابت زیاد

برای مشاهده ی یکی از محصولات ارزشمند پلاستیکی، به صفحه ی خرید و قیمت گالن 20 لیتری پلاستیکی مراجعه فرمایید

زرپلاست | تولید کننده انواع ظروف پلاستیکی

روش دوم، قالب گیری بادی (Blow Molding):

روش قالب گیری بادی از روش تولید شیشه های پلاستیکی الگوبرداری شده است.شرکت Hartford Empire اولین تولید کننده ای بود که در سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ از این روش برای تولید محصولاتی مانند تزیینات درخت کریسمس استفاده کرد.اما در سال ۱۹۳۹، پس از گسترش تولید محصول با این روش، در آمریکا برای اولین بار از این روش برای تولید بطری های پلاستیکی استفاده کردند.

قالب گیری بادی یا قالب گیری دمشی، از روش های تولید محصولات پلاستیکی است که برای ساخت بطری ها و محصولات توخالی مانند انواع قوطی های پلاستیکی، لوله های آبیاری، مخازن سوختی و غیره استفاده می شود.برند زر پلاست نیز برای تولید محصولات پلاستیکی ظروف تو خالی از این روش استفاده می کند.روش کار در این نوع قالب گیری به این صورت است که مواد اولیه مذاب به شکل لوله و یا استوانه تو خالی به داخل قالب اکسترود می کنند و به اصطلاح اکسترودر می شود.در ادامه هوای فشرده را به داخل لوله وارد می کنند تا ماده مذاب به دیواره های قالب بچسبد، در انتها با خنک کردن قالب پلیمر را به شکل قالب در می آورند.تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری بادی، یکی از به صرفه ترین و سریع ترین روش های تولید محصول است.قالب گیری بادی تزریقی، قالب گیری بادی کششی و قالب گیری بادی اکستروژن ۳ شکل از قالب گیری بادی هستند.

مزایا تولید محصولات پلاستیکی به روش قالب گیری بادی:

  •       هزینه کم تر این نوع قالب گیری نسبت به قالب گیری تزریقی
  •       اکثر ترموپلاستیک ها و بیش تر ترموست ها را می توان در این روش به کاربرد
  •       مواد پلیمری در قسمت اکسترودر به شکل یکنواخت با هم ترکیب می شوند
  •       مواد پلیمری در قسمت اکسترودر به طور کامل نرم و ذوب می شوند
  •       طول لوله اکسترود شده می تواند خیلی بلند باشد
  •       از اکسترودر به عنوان یک بخش اصلی استفاده می شود

 

معایب فرآیند قالب گیری بادی:

  •       گران قیمت بودن ماشین های اصلی و جانبی
  •       لزوم استفاده از عملیات تکمیلی پر هزینه برای برخی از قطعات
  •       محدود بودن تنوع شکل محصولات و فرم لوله اکسترود شده
  •       تولید مقداری ضایعات پلاستیکی در این فرآیند

ماشین آلات تزریق پلاستیکی:

 استفاده از ماشین آلات تزریق پلاستیکی با تکنولوژی پیشرفته می تواند به بهبود کیفیت و دقت قطعات پلاستیکی کمک کند. همچنین، داشتن ماشین آلات تزریق پلاستیکی با قدرت و دقت بالا، قابلیت تنظیمات دقیق دما و فشار و همچنین سیستم های خودکار کنترل کیفیت می تواند بهبود قابل توجهی در تولید قطعات پلاستیکی داشته باشد.

روش های بهبود کیفیت پلاستیک:

 برای بهبود کیفیت قطعات پلاستیکی، می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. به عنوان مثال، استفاده از مواد با کیفیت بالا، تنظیمات دقیق در دما و فشار در فرایند تزریق، بررسی و تست کامل قبل از تحویل قطعه و … می تواند به بهبود کیفیت و کاهش هزینه های اضافی در تولید قطعات پلاستیکی کمک کند.

تولید محصولات پلاستیکی

سخن پایانی زرپلاست

تولید قطعات پلاستیکی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند تخصص و دانش فنی مناسب است. روش های تولید قطعات پلاستیکی به همراه روش های بهبود کیفیت آن ها بررسی شد. با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، مواد با کیفیت بالا و رعایت اصول تولید، می توان به بهترین کیفیت و کاهش هزینه های تولید در تولید قطعات پلاستیکی دست یافت.

قطعاً این سوال برای همه ی افراد پیش می آید که محصولات پلاستیکی به چه صورت تولید می شوند.در این مقاله از زرپلاست با ۲ روش از روش های مختلف تولید قطعات و محصولات پلاستیکی آشنا شدیم.

همان طور که پیش تر متوجه شدید از روش های گوناگونی برای ساخت محصولات پلاستیکی بهره می گیرند.مجموعه زرپلاست از سال ۱۳۵۳ فعالیت خود را در زمینه بازرگانی ظروف صنعتی پلاستیکی آغاز کرده است.سال ۱۳۸۴ مجموعه زرپلاست با استفاده از متخصصین و دانش فنی روز، ماشین آلات مدرن و حرفه ای فعالیت خود را در تولید محصولات پلاستیکی شروع کرد.مجموعه زرپلاست در طول فعالیت حرفه ای خود همواره در جهت بهبود ارائه خدمات هر چه بهتر به مشتریان داخلی و خارجی خود تلاش کرده است.محصولات زرپلاست در صنایع گوناگون مانند غذایی، دارویی، نفت، پتروشیمی، کود و سم، رنگ و رزین، شیمیایی، آب و پساب و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.