ورق های پلیمری چیست؟

ورق های پلیمری چیست؟

ورق های پلیمری چیست؟ از لحاظ ماهیت شیمیایی ورق های پلیمری نوعی رزین گرمانرم بلوری و غیرقطبی هستند. ورق های پلیمری به دلیل دارا بودن مزایای خاص کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند.

از ورق های پلیمری به عنوان مصالح پیش ساخته و نیمه آماده در صنایع مختلف استفاده می شود. امروزه کارخانجات بسیار زیادی ورق های پلیمری را در اندازه و سایز های مختلفی تولید می کنند. 

ویژگی های ورق های پلیمری چیست؟

ضخامت ورق پلیمری تعیین کننده کاربرد آن است. ورق های پلیمری را در ضخامت 3 الی 30 میلی متر می سازند. با استفاده از دستگاه های جوش مخصوص می توان ورق های پلیمری را به یکدیگر متصل کرد. از این ورق های پلیمری جهت پوشش دهی در مقیاس وسیع استفاده می کنند. مقاومت ورق های پلیمری در برابر سرما و گرما بسیار زیاد است، بنابراین امکان استفاده از ورق های پلیمری در شرایط مختلف آب و هوایی وجود دارد.
مزیت ویژه ورق های پلیمری چیست؟ مزیت ویژه ورق های پلیمری مقاومت بالای آن ها در برابر اسیدها و بازهای شیمیایی است. کاربران دیگر نگران خوردگی ورق پلیمری نخواهند بود. خاصیت ضربه گیری ورق های پلیمری بسیار بالا است، به همین دلیل دوام و ماندگاری این نوع ورق ها طولانی مدت خواهد بود. از ورق های پلیمری می توان در اماکن و صنایع مختلف استفاده کرد. این نوع ورق ها به دلیل دارا بودن مزیت های فراوان کاربری فوق العاده ای دارند. 
مزیت دیگر ورق های پلیمری چیست؟ از دیگر مزیت های ویژه این نوع ورق ها می توان به عایق بودن آن ها اشاره کرد، زیرا ورق های پلیمری عدم قابلیت رسانایی جریان الکتریکی دارند. بهتر است بدانید که ورق های پلیمری را با طیفی از دانسیته های متفاوت می سازند، به همین دلیل این نوع ورق ها در دو نوع سبک و سنگین در بازار موجود هستند. دانسیته متفاوت سبب ایجاد کاربری متفاوت ورق ها شده است، زیرا هر کدام خواص مربوط به خود را دارند.
در اینجا سوال پیش می آید که ویژگی دیگر ورق های پلیمری چیست؟ می توان گفت از ورق های پلیمری به طور مستقیم برای ساخت وسایل مختلف استفاده می کنند. همچنین از ورق های پلیمری می توان به عنوان فیلم و پوشش جهت پوشش دهی به دیگر تجهیزات استفاده کرد. پایداری شیمیایی و مقاومت بالای این نوع ورق ها سبب استفاده از آن ها در تولید واشرها و درزگیرها در صنایع خودروسازی شده است. 
از این نوع ورق ها می توان در ساخت وسایل جهت نگهداری غذا و دیگر لوازم آشپزی استفاده کرد. برای ساخت این نوع وسایل از مواد اولیه با کیفیت استفاده می شود. هر چقدر مواد اولیه این وسایل با کیفیت تر باشد، ضرر کمتری به مصرف کنندگان وارد خواهد شد؛ به عبارت دیگر هیچگونه آلاینده جدیدی وارد مواد غذایی نمی شود. 
ورق های پلیمری به دلیل عدم سمیت و آلودگی مورد تایید وزارت بهداشت جهانی هستند. از ورق های پلیمری جهت تولید مخازن آب شرب و تولید وسایل و تجهیزات پزشکی استفاده می کنند، زیرا ساختار این ورق ها به گونه ای است که تغییری در رنگ و بوی آب شرب ایجاد نخواهد کرد. 
دیگر کاربرد ورق های پلیمری چیست؟ از دیگر کاربردهای ورق پلیمری تولید کیسه های پلاستیکی و فیلم های پوشش دهنده است. برای ساخت این وسایل از ورق های پلیمری با گرید متفاوت استفاده می شود. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که مقاومت دمایی ورق های پلیمری چیست؟ ورق های پلیمری از مقاومت دمایی 50 درجه سانتی گراد زیر صفر و 60 درجه سانتی گراد بالای صفر برخوردار هستند. نقطه ذوب این نوع ورق ها بیشتر از 60 درجه سانتی گراد است. 
دیگر خصوصیات ورق های پلیمری چیست؟ خصوصیات دیگر ورق های پلیمری جایگزین شدن آن ها در سازه های ساختمانی به جای فلز است. استفاده از این ورق ها سبب کاهش کلی وزن سازه و ایمن شدن آن می شود. از طرفی نگهداری ورق های پلیمری در محیط های خورنده و نمکی مشکلی ایجاد نخواهد کرد. 
با گفتن این همه مزایا ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که معایب ورق های پلیمری چیست؟ تنها معایب ورق های پلیمری مقاوم نبودن در برابر دمای 80 درجه سانتی گراد و بیشتر است. به عبارت دیگر این ورق ها با نزدیک شدن به دمای 85 تا 90 درجه سانتیگراد تغییر شکل می دهند. 
این نوع ورق ها با قرار گرفتن در این درجه حرارت مقاومت خود را در برابر مواد شیمیایی و خورنده از دست می دهند، اما با وجود این، تمامی صنایع پیشرفت و ارتقای سطح بهره برداری و سوددهی خود را مدیون پلیمرها هستند. به جرات می توان گفت بدون وجود پلیمرها پیشرفت برخی صنایع غیرممکن بود.


معرفی خواص مختلف ورق های پلیمری

خواص حرارتی: ورق های پلیمری به عنوان ترموپلاستیک از نقطه ذوب ۱۱۵ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد برخوردار هستند. البته ورق ها با توجه به مواد اولیه ای که دارند شروع به نرم شدن و تغییر شکل دادن می کنند. اما مزیت این ویژگی ورق های پلیمری چیست؟ می توان گفت از این نوع ورق ها به دلیل داشتن این ویژگی جهت مصرف ترموفرمینگ استفاده می کنند. دمای مناسب ورق های پلیمری جهت کارایی ( و بدون تغییر شکل دادن) بین ۲۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد است.
اشعه UV: ورق های پلیمری در برابر اشعه UV چندان مقاوم نیستند، بنابراین این ورق ها به مرور زمان تغییر رنگ می دهند. تغییر رنگ ورق های پلیمری با کیفیت مواد اولیه آن ها ارتباطی ندارد، پس می توان گفت کارایی این ورق ها در برابر اشعه UV به مرور زمان کاهش می یابد. برای جلوگیری از کاهش کیفیت محصولات پلیمری می‌توان از مواد آنتی UV استفاده کرد. استفاده از مواد آنتی UV سبب افزایش قیمت ورق های پلیمری خواهد شد. دیگر مزایای ورق های پلیمری چیست؟ یک مزیت ویژه این نوع ورق ها ارزان بودن آن ها است. پس می توان پس از یک یا چندین سال استفاده ورق ها را تعویض کرد.
خواص مکانیکی: ورق های پلیمری خواص کششی بسیار خوبی دارند. محدوده استحکام کششی ورق های پلیمری بین ۷۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. مقاومت کششی خوب و مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار دیگر مزیت ورق های پلیمری است. این نوع ورق ها سختی حدود ۵۵ تا ۷۱ و چگالی 0.9 و نزدیک به 1 دارند. عایق خوب الکتریسیته و وزن سبک از دیگر خواص ورق های پلیمری است. 
خواص شیمیایی: پلیمرها خواص شیمیایی فوق العاده ای دارند. پایداری شیمیایی بالا، مقاومت بالا در برابر اسید و باز، عدم جذب آب، سوختن آرام با شعله آبی و بوی پارافین، نفوذ پذیری کم بخار آب، چاپ پذیری در صورت اصلاح جزء خواص شیمیایی این ورق ها هستند. 

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.