نشانی کارخانه : تهران، شهرک صنعتی شمس آباد بلوار بهارستان، پلاک 18

کاربردهای قوطی پلاستیکی

فهرست مطالب

کاربردهای قوطی پلاستیکی

کاربردهای قوطی پلاستیکی

کاربرد قوطی پلاستیکی در مصارف صنعتی، شیمیایی، دارویی، غذایی و … بسیار زیاد است. قوطی های پلاستیکی در اندازه و طرح های مختلفی در بازار موجود هستند. کارخانه های متنوعی در زمینه تولید قوطی های پلاستیکی در ایران فعالیت دارند. قوطی های پلاستیک براساس کاربردی که دارند از مواد اولیه مرغوب و یا مواد بازیافتی ساخته می شوند. در صورتیکه قوطی های پلاستیکی نگهدارنده مواد خوراکی باشند، باید مواد اولیه آن ها مرغوب باشد. در غیر اینصورت عوارض جانبی خطرناکی ممکن است گریبان گیر مصرف کننده شود.

دلیل کاربرد متنوع پلاستیک در مصارف مختلف

پلاستیک بسیار سبک است. بنابراین حمل و نقل بسیار آسانی دارد. پلاستیک ها به دلیل اینکه در برابر حلال های شیمیایی مقاوم هستند در صنعت بسیار کاربرد دارند. برخی از پلاستیک ها بسیار شفاف (آکریلیک) هستند. در برخی موارد از پلاستیک های شفاف می توان به جای شیشه استفاده کرد. یکی از ویژگی های بارز پلاستیک این است که قارچ ها و کپک ها هیچ اثری بر روی آن ندارند به همین خاطر استفاده از پلاستیک در تجهیزات پزشکی بسیار وسیع است. پلاستیک در برابر شرایط جوی مقاومت بسیار بالایی دارد. همچنین پلاستیک از نظر قیمت ارزان و مناسب است. به عبارت دیگر پلاستیک از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه می باشد. قابلیت شکل پذیری فوق العاده پلاستیک باعث شده است که کاربردهای متنوعی داشته باشد.

امروزه از پلاستیک در کارهای ساختمانی هم استفاده می کنند. می توان گفت در ساخت اکثر کالاها از پلاستیک استفاده می شود. یکی از کالاهای مورد استفاده قوطی های پلاستیکی است. قوطی های پلاستیکی به دلیل استفاده در مصارف گوناگون بسیار اهمیت دارند.

انواع کاربرد قوطی پلاستیکی

یکی از کاربرد قوطی پلاستیکی در مصارف صنعتی و شیمیایی است. قوطی های پلاستیکی جهت نگهداری مواد حساس به نور و رطوبت بسیار کاربرد دارند. به همین خاطر قوطی های پلاستیکی را در سایزهای مختلف می توان در بازار مشاهده کرد. از دیگر کاربرد قوطی پلاستیکی می توان به جابه جایی مواد توسط آن ها اشاره کرد. قوطی های پلاستیکی بهترین ظروف برای جابه جایی مواد بدون ایجاد هر گونه تغییر در ترکیبات مواد قابل حمل به شمار می آیند زیرا ظروف پلاستیکی عایق مناسب نور و رطوبت هستند. از دیگر کاربرد قوطی پلاستیکی این است که هر نوع مواد از قبیل پودری و مایع را می توان در آن نگهداری کرد.
استفاده از قوطی های پلاستیکی با کیفیت برای نگهداری مواد آزمایشگاهی بسیار اهمیت دارد. قوطی های درپیچدار با قابلیت پلمپ برای نگهداری مواد حساس به نور و رطوبت بسیار مناسب هستند. درب محکم قوطی پلاستیکی مانع از ریختن محتویات داخل آن به بیرون خواهد شد. قوطی های پلاستیکی با درب پلمپ در ظرفیت های مختلف 50 تا 1000 میل در بازار موجود هستند.

قوطی های پلاستیکی در حجم و وزن های مختلفی جهت بسته بندی انواع پودر، کرم و وازلین در صنعت آرایشی و بهداشتی کاربرد دارند. کیفیت این نوع قوطی های پلاستیکی بخاطر اینکه نگهدارنده مواد آرایشی هستند بسیار بالا است. به عبارتی کیفیت بالای قوطی های پلاستیکی مانع تغییر در ترکیبات لوازم آرایشی خواهند شد.

قوطی های پلاستیکی در فشاری با قابلیت پلمپ در شرکت های تولید کننده دارو کاربرد دارند. این نوع قوطی های پلاستیکی را به عنوان ظرف دارو یا قوطی قرص می شناسند. این قوطی ها حالت پلمپ دارند که بعد از باز کردن از حالت پلمپ خارج می شوند. جنس این نوع قوطی ها پلی اتیلن است. در واقع این قوطی ها آب بند هستند و با مواد جامد هیچ واکنشی نشان نمی دهند. از کاربرد قوطی پلاستیکی این است که برای بسته بندی دارو، مواد پودری و رنگ استفاده می شود. این نوع قوطی ها حجم تقریبی 100 میل دارند.
از دیگر کاربرد قوطی پلاستیکی شفاف نگهداری مواد شیمیایی محلول و جامد است. شکل این نوع قوطی ها به گونه ای است که به راحتی روی سطوح قرار می گیرند. درب این نوع قوطی ها درپیچ دار است. بنابراین احتمال ریختن مواد در این نوع قوطی ها وجود ندارد. این نوع قوطی های پلاستیکی برای نگهداری نمونه های فرار و غیر حساس به نور مناسب هستند.

یکی دیگر از کاربرد قوطی پلاستیکی جهت نگهداری سم است. جنس این نوع قوطی های پلاستیکی پلی اتیلنی می باشد. بهتر است بدانید که قوطی های پلی اتیلنی در دو دسته قرار می گیرند. HDPE پلی اتیلن های با دانسیته بالا یا سنگین هستند. این نوع قوطی ها نسبت به رطوبت و ضربه مقاوم هستند. این دسته از پلی اتیلن با اسیدها سازگاری دارند. اما HDPE با حلال ها سازگار نیستند. این دسته به طور طبیعی نیمه شفاف و انعطاف پذیر هستند

استفاده از این قوطی ها برای دمای بالای 88 درجه مناسب نیست.

LDPE پلی اتیلن های با دانسیته پایین و یا سبک هستند. مقاومت این دسته نسبت به HDPE کمتر است. از لحاظ قیمت LDPE گران تر می باشد. قوطی های پلاستیکی نگهداری سم در حجم های 250، 500 و 1000 میلی لیتر تولید می شوند. این نوع قوطی های پلاستیکی در برابر اسیدها مقاوم هستند. از دیگر ویژگی های این قوطی ها این است که نیمه شفاف و انعطاف پذیر هستند. کاربرد قوطی پلاستیکی سم جهت نگهداری و جابه جایی مایعات و محلول های شیمیایی و نگهداره مواد سمی و اسیدها است.
از دیگر قوطی های پلاستیکی می توان به فالکون اشاره کرد. کاربرد قوطی پلاستیکی فالکون جهت نگهداری مواد فرار است. حجم و قطر این نوع قوطی های پلاستیکی متفاوت است.

قوطی های پلاستیکی اسپری مصارف بسیار خاصی دارند. از قوطی های اسپری برای پاشش مواد مختلف پودری و یا مایع استفاده می کنند. انواع قوطی های اسپری برای کاربردهای مختلف از قبیل غلیظ پاش، فوم پاش و یا آبپاش در بازار موجود هستند. قوطی های اسپری در دو مدل دهان کوتاه و دهان بلند جهت مصارف مختلف وجود دارند.

یکی دیگر از کاربرد قوطی پلاستیکی جهت نگهداری و بسته بندی ادویه جات است. این قوطی ها به دلیل اینکه نگهدارنده مواد خوراکی هستند باید کیفیت و مرغوبیت مناسبی داشته باشند. عایق رطوبت، شفاف بودن و طرح های زیبا از ویژگی های بارز این نوع قوطی های پلاستیکی است. معمولا طرح این نوع قوطی های پلاستیکی بخاطر جلب مشتری زیبا و منحصر به فرد است.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: محتوا محافظت شده هستند