نشانی کارخانه : تهران، شهرک صنعتی شمس آباد بلوار بهارستان، پلاک 18

آفت کش چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

فهرست مطالب

آفت کش چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

آفت کش چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

از دیر باز بشر همیشه به دنبال این بود که محصولات کشاورزی خود را به طریقی از شر علف های هرز و حشرات و بیماری هایی که به آن خسارت می زنند مصون نگه دارد. برای همین از هر چیزی که در این راه او را یاری کند استفاده می کرد.انسان فهمیده بود برای این که محصول بیشتر و سالم تری به دست بیاورد باید از شر مشکلات و آلودگی های محیطی خلاص شود. برای همین دست به تولید و اختراع آفت کش ها زد. آفت کش ها انواعی دارند که هر کدام برای یک کاری مورد استفاده قرار می گیرد.انواع آفت کش ها برای علف، حشره، قارچ، باکتری، موش و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع کنترل کردن میزان این موارد در محیط کشاورزی سبب می شود تا کشاورز به سود قابل قبولی دست پیدا کند.

آفت کش

 آفت کش چیست؟

نوعی فرمول طبیعی یا شیمیایی است که به صورت پودر یا مایع تولید می شود و برای از بین بردن انواع آفت ها در محیط های کشاورزی به کار گرفته می شود. استفاده از آن میزان محصول و کیفیتش را به طور قابل قبولی بهبود می بخشد.

 

تاریخچه افت کش:

بر اساس جستجویی که در منابع اینترنتی شد استفاده از آفت کش به 2000 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد. همین خود نشان می دهد بشر از همان دوران به دنبال راه هایی برای بهبود بخشیدن به کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی بود.اولین ضد آفتی که بشر به کار گرفت گرد گوگرد است که سومریان باستان از آن استفاده می کردند. هر چه زمان به جلوتر آمد بشر از چیزهای جدیدی در این زمینه مدد گرفت.

– در قرن پانزدهم از آرسنیک، جیوه و سرب

– در قرن هفدهم از برگ تنباکو و سولفات نیکوتین

– در قرن هجدم از گرد گل داوودی

– در نیمه نخست قرن بیست از ترکیب بردو

– بعد از جنگ جهانی دوم از آفت کش های سنتتیک و غیره

 

مزایای استفاده از افت کش:

اگر برای کشاورزی و صنایع چوب امروزه از اُفت کش ها استفاده می شود دلیلش این است که میزان سود کشاورز را افزایش می دهد. انسان کلا هر کاری انجام می دهد تا از هر حرفه ای که انجام می دهد بهره مالی بیشتری به دست بیاورد.

از بین بردن گیاهان هرز:

یکی از مشکلاتی که در زمین های کشاورزی پیش می آید موضوع گیاهان هرز است. این گیاهان در هر جایی که رشد کنند از منابع آلی خاک استفاده کرده و گیاهان دیگری را که کشاورز برای بهره مالی کاشته است دچار فقر غذایی می کنند.برای از بین بردن این گیاهان کشاورز دست به دامن آفت کش می شود. کشاورز پودر را با میزان آب متناسب حل کرده و آن را در درون سم پاش می ریزد و بر روی گیاهان هرزی که رشد کرده اند می پاشد تا از بین بروند.

از بین بردن حشرات مهاجم:

در زمین های کشاورزی موضوع دیگری که به کررات پیش می آید حشرات هستند. کشاورز ماه ها زحمت می کشد و زمانی که فصل برداشت می رسد بعضی از حشرات به گیاهان حمله می کنند و باعث خسارت به کشاورز می شوند.کشاورز برای این که دچار چنین مشکلی نشود قبل از برداشت گیاهان را به آفت کش آغشته می کند. همین کار سبب می شود تا حشرات دیگر به سراغ آن گیاه نروند و یا اگر رفتند سمی که تزریق شده آنها را از بین ببرد تا خسارتی به گیاه نرسد.

دور کردن بعضی حیوانات جونده:

بعضی حیوانات جونده هستند که در اطراف زمین های کشاورزی زندگی می کنند و برای تغذیه خود به سراغ محصولات می روند و آنها را دچار خسارت می کنند. کشاورز برای این که از شر آنها در امان بماند باید کاری انجام دهد.بهترین چاره کشاورز قطعا آفت کش است. کشاورز وقتی از آنها استفاده می کند موجودات جونده بنا بر غریزه خدادای خطر را حس کرده و دور می شوند. چون پی می برند اگر به سراغ گیاهان بروند جان خود را از دست می دهند برای همین دور شده و خسارتی به محصولات نمی رسد.

بهبود کیفیت محصول:

یکی از مهم ترین مسائلی که بشر را به سمت استفاده از آفت کش ها پیش می برد کیفیت محصولات کشاورزی است. زیرا در طول زمان به دست آورده است که اگر خاک دچار فقر گردد گیاهانی که در آن کاشته شده اند نمی توانند محصول زیاد و باکیفیتی عمل بیاورند.

افزایش میزان محصول:

خاکی که توسط عواملی مثل گیاهان هرز فقیر نشود می تواند این امکان را به گیاهان بدهد تا میزان محصول بیشتری را عمل بیاورند. عمل آمدن میزان محصول بیشتر باعث سود بردن کشاورزان زحمت کش می گردد.کشاورز برای این که خاک غنی بماند و میزان محصول مناسبی به او ارائه دهد به سراغ آفت کش ها می رود. استفاده از آنها گیاهان هرز را نابود کرده و از فقر خاک جلوگیری می کند. فقیر نشدن خاک باعث می شود تا کشاورز به پاداش زحماتش در فصل برداشت محصولات برسد.

از بین بردن انگل ها و باکتری های مضر موجود در خاک:

یکی از دلایلی که باعث می شود گیاه نتواند آن گونه که بایست و شایست محصول متناسب با زحمت کشاورز به او ارائه دهد انگل و باکتری مضر موجود در خاک هستند. این انگل ها و باکتری ها به گیاهان حمله کرده و موجب بیماری آنها می شوند.زمانی که گیاه بیمار شود توانایی به دست آوردن منابع عالی از خاک را نخواهد داشت و همین موضوع باعث خسارت به کشاورز می گردد. کشاورز برای این که از این جریان جلوگیری کند به سراغ آفت کش ها می رود تا این انگل و باکتری ها را از بین ببرد.

برای مشاهده، استعلام قیمت و ثبت سفارش گالن 4 لیتری در تهران، روی لینک زرد کلیک کنید

آفت کش

مطالعه بیشتر:  گالن 20 لیتری روغن

اُفت کش از چه مواد اولیه ای ساخته شده است

اُفت‌کش‌ها که به عنوان آفت‌کش‌ها یا سموم کشاورزی نیز شناخته می‌شوند، برای کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی در کشاورزی و باغبانی استفاده می‌شوند. این مواد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و هر کدام از آن‌ها از ترکیبات شیمیایی مختلفی ساخته می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و عملکرد خاص خود را دارند. در زیر به برخی از مواد اولیه مهم در ساخت افت‌کش‌ها پرداخته‌ایم:

1. ترکیبات ارگانوفسفره

ترکیبات ارگانوفسفره یکی از گروه‌های اصلی مواد شیمیایی مورد استفاده در آفت‌کش‌ها هستند. این ترکیبات با اختلال در عملکرد سیستم عصبی آفات باعث مرگ آن‌ها می‌شوند. برخی از شناخته‌شده‌ترین ترکیبات ارگانوفسفره شامل موارد زیر هستند:

  • مالاتیون
  • کلرپیریفوس
  • دیازینون

2. ترکیبات کاربامات

کاربامات‌ها نیز مانند ارگانوفسفره‌ها عمل می‌کنند و سیستم عصبی آفات را هدف قرار می‌دهند. این ترکیبات معمولاً کمتر از ارگانوفسفره‌ها سمی هستند و شامل موادی مانند:

  • کارباریل
  • کاربوفوران

3. ترکیبات پیرتروئید

پیرتروئیدها از ترکیبات شیمیایی مصنوعی هستند که ساختار شیمیایی آن‌ها شبیه به پیرترین‌های طبیعی است که از گل‌های داوودی گرفته می‌شوند. این ترکیبات به سرعت اثر می‌کنند و شامل مواد زیر می‌باشند:

  • پرمتری
  • سایپرمترین
  • دلتامترین

4. ترکیبات نئونیکوتینوئید

این دسته از آفت‌کش‌ها سیستم عصبی آفات را مختل می‌کنند و شامل موادی مانند:

  • ایمیداکلوپرید
  • آسیتامپرید
  • تیامتوکسام

5. ترکیبات بنزامید

این ترکیبات با دخالت در فرآیندهای حیاتی سلولی آفات عمل می‌کنند و شامل موادی مانند:

  • فلوبندیامید
  • کلورانتانیلیپرو

6. ترکیبات ارگانیک

برخی از آفت‌کش‌ها بر پایه ترکیبات ارگانیک ساخته می‌شوند که دوست‌دار محیط زیست هستند و کمترین ضرر را به انسان و حیوانات وارد می‌کنند. این ترکیبات ممکن است شامل موادی مانند روغن‌های گیاهی، صابون‌های حشره‌کش و نیکوتین‌های طبیعی باشند.

7. ترکیبات معدنی

ترکیبات معدنی نیز در ساخت آفت‌کش‌ها استفاده می‌شوند. این ترکیبات معمولاً از مواد طبیعی به دست می‌آیند و شامل موادی مانند:

  • سولفور
  • مس
  • سیلیکاژل

8. ترکیبات بیولوژیک

آفت‌کش‌های بیولوژیک شامل میکروارگانیسم‌ها و فرآورده‌های طبیعی هستند که برای کنترل آفات استفاده می‌شوند. این مواد شامل:

  • باکتری‌های مفید مانند Bacillus thuringiensis (Bt)
  • قارچ‌های کشنده حشرات مانند Beauveria bassiana
  • ویروس‌های مخصوص آفات

9. حلال‌ها و مواد حامل

حلال‌ها و مواد حامل به عنوان پایه و واسطه برای تسهیل استفاده از مواد فعال آفت‌کش‌ها به کار می‌روند. این مواد ممکن است شامل آب، روغن‌های معدنی یا گیاهی، و سایر ترکیبات غیر فعال باشند که به پراکندگی و توزیع یکنواخت مواد فعال کمک می‌کنند.

نتیجه‌گیری

اُفت‌کش‌ها از ترکیبات شیمیایی و بیولوژیک مختلفی ساخته می‌شوند که هر یک برای کنترل انواع خاصی از آفات موثر هستند. انتخاب و استفاده صحیح از این مواد نیازمند دانش و آگاهی از ویژگی‌ها و تاثیرات آن‌ها بر محیط زیست و سلامت انسان است. با توجه به افزایش نگرانی‌ها درباره تاثیرات زیست‌محیطی آفت‌کش‌ها، توسعه و استفاده از ترکیبات بیولوژیک و ارگانیک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

جلوگیری از بیمار شدن گیاهان توسط قارچ ها:

یکی دیگر از عواملی که در کمین گیاهان و محصولات کشاورزی نشسته است قارچ است. مامولا گیاهانی دچار این مشکل می شوند که سیستم ایمنی آنها بر اثر فقر خاک یا عوامل دیگر ضعیف شود. زمانی که قارچ ها به جان گیاه بیفتند به سرعت شروع به نابود کردن خودش و محصولش می کند.کشاورزان برای این که عوامل قارچی را کنترل کنند به دو صورت سم پاشی و یا تزریق همراه با آب افت کش را به گیاه می رسانند تا آن را در برابر این عوامل بیمه کند. زیرا می دانند اگر قارچ به جان گیاه بیفتد متحمل چه خسارت بزرگی می شوند.

از بین بردن جلبک های آبی:

یکی دیگر از مشکلاتی که در زمین های کشاورزی به خصوص کاشت برنج بسیار شایع است به وجود آمدن جلبک است. جلبک ها وقتی بر روی آب و اطراف برنج شکل بگیرند در زیر خود بستر مناسبی را برای بعضی موجودات فراهم می آورند و همچنین منابع غذایی که از طریق آب توسط کشاورز به گیاه رسانده می شود را می دزدند و موجب فقرش می شوند. برای همین کشاورزان آنها را با افت کش نابود می کنند.

در انتها

همان گونه که در مقاله بالا خواندید کشاورزان برای به دست آوردن بهره برداری بیشتر از محصولاتی که کاشته اند به سراغ آفت کش ها می روند. استفاده از آنها سبب می شود خاک انرژی خود را بی هوده از دست ندهد و همچنین گیاه توسط عوامل بیرونی مثل حشرات و جوندگان مورد حمله قرار نگیرد.در ادامه لازم به ذکر است که شرکت زر پلاست با سال ها سابقه در امر تولید آفت کش برای کشاورزی و غیره این آمادگی را دارد تا محصولاتش را در اختیار شما تاجران و کشاورزان گرامی قرار دهد. برای به دست آوردن اطلاعات لازم و کافی با شماره های پشتیبانی شرکت تماس بگیرید.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: محتوا محافظت شده هستند